z Heneberk
CS ENG

Čtyři hodiny tvrdé práce pod zemí a jedna dobrá rána

 

 

jezevčík standard dlouhosrstý, drsnosrstý, hladkosrstý

Cita (jezevčík standard dlouhosrstý) a Suzi (jezevčík standard drsnosrstý) dnes opět prokázaly své špičkové vrozené vlohy pro práci pod zemí. Při pravidelném zakrmování  obě mizí v přírodní noře, která pohledem zvenčí nijak nenasvědčuje, že by byla osídlená a která je v těsné blízkosti zásypu.  Obě feny v noře hlásí, takže Michael je připraven k ráně. Nora má čtyři vsuky a je proto nutné vyčkávat na místě, kde jsou všechny čtyři dobře viditelné. To ovšem znamená stát jako na větrné hůrce. Feny v noře střídavě hlasitě pracují téměř čtyři hodiny. Po tak dlouhé době jedu již notně promrzlého Michaela podpořit a vezu mu nějaké další teplé oblečení a čaj. S sebou vezmu Fany (jezevčík standard hladkosrstý), jen aby se holka vyvenčila. Fany však okamžitě také mizí v noře, střídavě prochází všechny čtyři vsuky a v noře hlásí, takže je jasné, že liška v noře stále je. Nakonec se po čtyřech hodinách čekání rozhodneme pro odvolání fen z nory. Klekám ke vsuku a feny volám. V noře není slyšet hlášení, ale slyším inzenzivní pohyby a vnímám, že feny jsou v kontaktu se škodnou. Povzbuzuji je. Za chvílí cítím škodnou, takže od vsuku urychleně mizím. Ani nestihnu Michaelovi sdělit své vjemy z nory a z jiného vsuku již vybíhá krásná, velká, zimní srstí osrstěná liška. Michaelovi lehce překážím, ale i tak slovi na nějakých 30 m přesnou ránou na hlavu. Liška zůstává v ohni. Těsně za liškou z nory vybíhají feny. Na Suzi i Citě je vidět, že uplynulé čtyři hodiny pod zemí nebyly pro nich jednoduché. Po bližším prohlédnutí fen zjišťuji, že obě utržily mnohá zranění a Cita přišla o tři zuby. Přesto však ani jedna za celou dobu noru neopustila.

Vzhledem k tomu, že v této oblasti budou tento týden vypuštěni bažanti, jsme tímto jistě pomohli jejich úspěšnému přežití.

Fenám jsme samozřejmě po takovémto výkonu poskytli následnou péči hodnou vrcholového sportovce.

Škodnou jsme nechali "očichat" všem mladým jedincům na dvoře Wink.

Mesy z Hustopečksých rybníků jezevčík standard dlouhosrstý Pandora z Heneberk, jezevčík standard hladkosrstý, černá s pálením Kamba, německý krátkosrstý ohař
 Mesy z Hustopečských rybníků
 Pandora z Heneberk
 Kamba ze Štípek
Karlos , německý krátkosrstý ohař Mesy z Hustopečksých rybníků jezevčík standard dlouhosrstý Matýsek Krettek
Karlos ze Štípek Mesy z Hustopečských rybníků Matýsek Krettek


hlv
TOPlist Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS! design & code (c) 2007 Miki & Stoky | admin